Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه نگهداری و مرمت بقعه متبرکه امامزاده یحیی(ع) شهر همدان اعتبار می‌خواهد، گفت: از وضعیت بقعه کاملا مطلع هستیم اما از سال 90 تا کنون اعتباری نداشته‌ایم و هر گونه مرمتی که بخواهیم در آنجا انجام دهیم، نیاز به تهیه نقشه و تأیید آن توسط سازمان میراث فرهنگی دارد و نمی‌توان بدون حکم سازمان این بقعه را مرمت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محسن ترابی سه‌شنبه 21 فروردین در جلسه بررسی مشکلات بقعه امامزاده یحیی(ع) با حضور اعضای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان، افزود: اگر از سال ۷۰ خدمات و اقدامات میراث فرهنگی نبود این بقعه به طور قطع تخریب شده بود چرا که بر اساس آثار به دست آمده از آن بنا، این بقعه مربوط به دوره صفویه است و علت پابرجا ماندنش حفظ و نگهداری آن است.

وی ادامه داد: اعتبارات میراث فرهنگی بسیار کاهش یافته و اعتبارات مربوط به مناطق محروم نیز از طریق اوراق تأمین می‌شود که تا امروز محقق نشده و این از دیگر مشکلات پیش‌روی مرمت بقعه‌ها نیز هست.

ترابی خاطرنشان کرد: از دهه ۷۰ مرمت داخلی بقعه، بام‌سازی و استحکام‌بخشی آن، تهیه طرح سردَر ورودی بقعه در فاز نخست، تأسیسات برقی، پاکسازی سرداب و ایجاد سرویس بهداشتی انجام شده است و در حال حاضر اقداماتی مانند تثبیت ایوان، مرمت ناودانی و ارتباط آنها به کانال‌های دفع رطوبت و بازسازی دیوارهای بقعه که نیاز به مرمت فوری دارد، باید انجام شود.

وی با اشاره به وضعیت مسجد جامع شهر همدان نیز گفت: مسجد جامع بیش از ۷ میلیارد تومان هزینه نیاز دارد به طوریکه از مجموع ۱۸۰۰ اثر موجود در استان، ۵۰ درصد از آثار هر کدام 50 میلیون تومان اعتبار می‌خواهد و تأمین چنین اعتباری بسیار سخت است.

ترابی با بیان اینکه میراث فرهنگی در حوزه مرمت بقاع متبرکه با کمک اوقاف هزینه کرده است، افزود: در حال حاضر تا چند روز آینده اوراق ارائه می‌شود تا بدین ترتیب برخی از مشکلات حل شود.

شهرداری برای مرمت امامزاده یحیی(ع) مساعدت کند

عضو هیئت امنای امامزاده یحیی(ع) شهر همدان نیز با بیان اینکه مرمت امامزاده یحیی(ع) نیاز به مساعدت شهرداری و شورای شهر دارد، گفت: این امامزاده از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) بوده و در زمان خود رهبری علویوم را بر عهده داشته‌اند به طوریکه بنای این بقعه متبرکه متعلق به قرن ششم است.

لطفی با تأکید بر اینکه این بنای تاریخی چند بار در گذشته مرمت شده است و اگر به آن رسیدگی نشود در آینده متضرر خواهیم شد، افزود: این بنا در بهترین موقعیت قرار دارد اما وضعیت ساختمان بقعه نامناسب است.

وی اضافه کرد: بخشی از دیوار در حال فرو ریختن است و ممکن است به مردم آسیب وارد کند بنابراین اگر اداره اوقاف در زمینه مرمت این بنا ما را یاری نکند برای تامین هزینه های خادم مجموعه نیز با مشکل رو به رو میشویم.

لطفی با اشاره به مرمت‌های مورد نیاز امامزاده یحیی اظهار کرد: این اثر تاریخی نیاز به مرمت و ساخت گلدسته دارد و از طرفی الان برخی کارهای بازسازی و مرمت در حال انجام است و نیاز دارد تا سریع‌تر به اتمام برسد چرا که برای مردم ایجاد زحمت کرده است.

وی تصریح کرد: جلسه‌ای هم در سال ۹۴ با شورای شهر داشتیم و مقرر شد علاوه بر راه‌اندازی پل عابر پیاده در این محوطه، نصب تابلوی راهنمای امامزاده و تبلیغ و انتشار اطلاعات این امامزاده در بین تبلیغات نوروزی برای مسافران در دستور کار قرار گیرد.

لطفی با بیان اینکه همچنین طرح احداث چند چشمه سرویس بهداشتی در منطقه را اجرایی کند که متأسفانه عملی نشده است، تأکید کرد: از شهرداری انتظار داریم موضوع پارکبان را تصحیح کند چرا که سبب به زحمت افتادن زائران مسن شده است.

وی با اشاره به اینکه باید فضای بیرونی امامزاده گل‌کاری شود، ادامه داد: در حال حاضر فضای اطراف و روبروی امامزاده خاکی و آلوده است و نیاز به زیباسازی دارد.

وی با بیان اینکه بیش از ۳۵۰ میلیون تومان طی 6 سال گذشته برای مرمت این بنا توسط هئیت امنا هزینه شده است، یادآور شد: میراث فرهنگی تا امروز به ما کمکی نکرده و بخشی از هزینه‌ها توسط خیران اوقاف و وام تأمین شده و اوقاف هم ۷۰ میلیون در این زمینه کمک کرده است.

هزینه 110 میلیونی برای مرمت امامزاده یحیی(ع) شهر همدان

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان نیز گفت: اوقاف شهرستان همدان طی سه سال گذشته 110 میلیون تومان برای مرمت آستان مقدس امامزاده یحیی(ع) شهر همدان هزینه کرده است.

حجت‌الاسلام سیدعلی حسینی با بیان اینکه تولیت امامزاده‌ها با اوقاف است، اعلام کرد: تلاش کرده‌ایم در کنار هئیت‌امنا دغدغه‌ها را رفع کنیم اما واقعیت این است که ما در اوقاف درآمد خاصی نداریم و نذورات هر بقعه صرف همان بقعه می‌شود البته این مبلغ هم کم است.

وی ادامه داد: سعی کردیم از درآمدهایی که در اختیار داریم به سمت مرمت امامزاده سوق دهیم به طوریکه در سه سال گذشته ۱۱۰ میلیون تومان هزینه شده و هم‌اینک در حال احداث سردَر جدید آن هستیم.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود اداره‌کل میراث فرهنگی استان نسبت به تهیه طرح جامع این بقعه متبرکه اقدام کند تا طرح‌ها به خوبی انجام شود.

حسینی با تأکید بر اینکه هدف ما ارتقاء جایگاه بقاع متبرکه است، یادآور شد: طرح آرامش بهاری که با رویکرد فرهنگی در امامزاده‌ها برگزار می‌شود از جمله اقدامات است که خوشبختانه مورد استقبال قرار گرفت.

عضو شورای اسلامی شهر همدان نیز در ادامه با تأکید بر اینکه ما به بقعه امامزاده یحیی(ع) باید به چشم ظرفیت فرهنگی و ‌گردشگری نگاه کنیم، گفت: در این راستا باید هر دستگاهی به وظیفه خود عمل کند.

مسعود عسگریان خاطرنشان کرد: با وجود زحمات زیادی که تا کنون کشیده شده این بقعه نیاز به اقداماتی دارد که باید انجام شود بنابراین پیشنهاد می‌کنم کارهای دارای اولویت را اعلام کنند تا هر کدام از نهادها بخشی از آنها را انجام دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۰۱۴۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نطنز گفت:گروه بین المللی مرمت ایسکارسا در بازدید از بنا‌های تاریخی شهرستان بازدید اعلام کرد در مرمت تعدای از این بنا‌ها با اداره میراث فرهنگی شهرستان همکاری کنند.

حسین یزدانمهر افزود: گروه بین المللی ایسکارسا زیر نظر سازمان یونسکو فعالیت داشته و به شکل ان جی او فعال است و مرمت آثار تاریخی را بررسی کرده و به لحاظ فکری و پژوهشی میزان دقت مرمت‌های انجام شده و بررسی می‌کند.

او اظهار کرد:شب گذشته ۲ نفر خانم از کشور ترکیه به عنوان نمایندگان و آقای مهرداد حجازی به عنوان نایب رییس گروه بین المللی ایسکارسا از آتشکده ساسانی، مسجد جامع و بقعه شضیخ عبدالصمد بازدید کردند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نطنز بیان کرد: گروه بین المللی ایسکارسا در بحث مرمت آتشکده ساسانی قرار است در خصوص نحوه مرمت و ایجاد گنبد آتشکده اعلام نظر کنند.

یزدانمهر گفت:در خصوص بقعه شیخ عبدالصمد قرار است کار پژوهشی از طرف گروه بین المللی ایسکارسا انجام شود و مسجد جامع نطنز دارای کتیبه آجری با خط کوفی است که گروه یادشده باید طرح خود برای حفاظت از آن را ارائه کنند.

شهرستان ۴۷ هزار نفری نطنز در فاصله ۱۲۵ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات ورزشی مدارس سمپاد همدان با حضور ۱۵۰ دانش آموز
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی در اولویت است
  • استقبال گسترده از فعالیت‌های فرهنگی امامزاده قاسم(ع) تهران/فعالیت‌ها با پیوست رسانه ای انجام می شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز